En ganska lugn torsdag

Ösregn hela dagen .. usch, behövde lite extra energi imorse så tog en Celsius..
tyckte faktiskt bättre om denna smaken "persika/mango-utan kolsyra" än vattenmelon med kolsyra :)
Blev först ett möte med en ny psykolog idag men han tyckte vi skulle avvakta och inte börja prata förrens jag är klar hos henne jag går hos nu.. har några träffar kvar där.
Så det blev ett kort möte med lite info, sen gick jag vidare bort till gymmet och tog ett pass där.
Åkte hem om och åt tonfisksallad med kidneyböner, chiafrön och ägg, mycket proteiner!!
Och sen har varit hos min syster i några timmar efter det med mamma.
Har även hämtat ut ett paket som har kommit från lyko hihi, fått hem lite saker till håret o så...
redo för en sol-resa nu?!?!  (a)
Har även en kod till er som vill unna sig något eller vill köpa en present till sin partner eller en vän.
Använder ni denna länk så får ni 100kr rabatt på er order :)
http://referme.to/zLKvxPo
 

Tråkigt väder

Usch vad det känns som hela dagen blir förstörd direkt när man vaknar upp och kommer ner och ser att det bara är grått och regn ute...
Ganska sjukt så mycket vädret kan påverka ens humör.. Detta tycker jag är det tråkigaste när det bara regnar och är grått ute! Tappar tillochmed motivationen till att ta mig bort till gymmet.
Nu hade man verkligen behövt ta en sista minuten resa iväg och få bara njuta av sol och värme.
 
 
En bild säger mer än tusen ord.... eller?
Usch ja att leva med depression eller ångest, det är verkligen jätte kämpigt. Men som man kan läsa lite här ovanför så är det två helt olika saker..
 
Depression är sjuklig nedstämdhet, en känsla av allmän tyngd, mörker, meningslöshet, likgiltighet. Fysiskt kan det kännas som trötthet och orkeslöshet. Depression är en relativt jämn känsla. Man kan känna total tomhet, inte känna att man bryr sig om någon eller någonting alls, inte längre glädjas åt saker som tidigare har gjort en på bra humör.

Ångest är fysisk eller psykisk oro, panik, en känsla av att vilja fly, någonting som gnager inuti en, att inte veta vad man ska ta till sig, rädsla. Fysiskt kan man uppleva hjärtklappning, nervositet, fjärilar i magen, en klump i halsen, svårigheter att andas, skakningar, svettningar och annat. Ångest är en akut känsla som varierar i styrka. Man kan få ångest av en liten sak som att man inte gjort någonting man borde ha gjort, sagt fel sak till någon man tycker om eller bara att ha ätit dom där kalorierna för mycket.
 
Så som ni läst här då är det två saker som nästan säger emot varandra.. och att leva med både depression och ångest - tänk att man ständigt har en kamp eller bråk mellan båda i huvudet och i kroppen.
Det är en hemsk känsla och jag skulle inte önska "min värsta fiende" om att få må så.
Så verkligen stora styrkekramar till alla er där ute som lider av något av detta här ovanför!!
 
För er som inte själva mår såhär men har någon nära som lever med detta..
Det är sjukt svårt att veta hur man ska hjälpa till och det finns väl egentligen inga rätt och fel.
Visa bara att ni finns där, inte bara när det är på topp utan även när man mår som sämst, man behöver inte alltid träffas och hitta på något utan bara skriv ett meddelande eller liknande då och då och visa att du finns där.. berätta att du gärna lyssnar om det behövs eller bara kan ses och sitta i tystnad ifall det är det som behövs.
 
Ibland vet man inte själv vad man vill.. speciellt inte när tankarna är som mörkast.
Som min mamma och syster brukar försöka göra vad dom kan och ofta ställer dom massa frågor, det är ibland jätte svårt att svara på frågor, när tankarna bara går runt att man inte vill leva längre, inte ser någon mening med livet .. men jag vill ju inte heller svara att det är så mina tankar går runt utan blir då oftast istället att jag sitter helt tyst och hoppas att dom snart ska sluta fråga.
 
Jag är så enormt trött på att må såhär, ser fram emot ljusare tider och att jag ska få bli lycklig och må bra "som en normal människa" ... det kommer, det måste det göra!
 

Såhär en tisdag..

Idag kom jag upp ganska sent.. kände mig extra trött.
Efter frukost så tog jag bussen in till stan, där jag hade möte med min psykolog idag.
Hon märkte att jag var lite mer öppen idag och då berättade jag om att jag startat denna bloggen.
Det tyckte hon var ett jätte bra intiativ och en positiv sak.. vi pratade mest om min syster idag eftersom detta har hänt efter jag var hos henne i förra veckan.
Annars gick vi igenom lite mer som jag har gått igenom, och fick då som svar att det är inte konstigt att jag mår som jag mår idag, att hon hade blivit mer chockad ifall jag hade sagt att jag mådde bra.
Kändes skönt att höra att det faktiskt inte är något fel på mig utan helt naturligt..
Jag har sedan jag var liten tagit på mig rollen som "starka, duktiga storasystern" fast jag är egentligen är den yngsta i familjen.. är ju tvilling med min syster men det är hon som är född först.
Nu blir det atomatiskt så att jag vill dra på mig min "vanliga roll" och som vanligt ha all fokus på min syster precis som alla andra som kretsar runt oss.
Men psykologen sa även att det är jätte viktigt för mig att kämpa emot detta nu, jag måste fokusera på mig själv och att jag ska få må bra. Så jag måste försöka släppa detta med att min syster mår dåligt nu, hon får den hjälp hon behöver på sjukhuset <3
 
Efter jag var klar hos psykologen idag så gick jag bort till min pappas lägenhet.. Har varit där hemma och fikat, umgåtts med hans sambo, myst med katten och fått prata även lite med henne vilket alltid är skönt.
Gick sedan vidare bort mot triangeln och provade deras 24/7 gym, aldrig varit på det innan men det var helt okej. Dom hade stort och fint tjejgym :)
Fick bli ett ganska snabbt pass för efter det gick jag därifrån bort till sjukhuset. Skönt att promenera för då får man rensat tankarna lite mer än att sitta på en trång buss.
Hade lovat min syster att komma dit idag så det kände jag att jag var tvungen till.
Jag var där en stund ensam och sen kom mamma dit så vi var där tillsammans.
 
Nu sitter bara jag och mamma o myser vid tvn.
Kram!

camiil.blogg.se

Jag kommer skriva om min vardag, att leva med depression och ångest - då jag hoppas att detta ska hjälpa andra som går igenom liknande.. blir även lite av min träning och annat smått och gott.

RSS 2.0